Batllori                                                                  Sortir   

Antoni Batllori Jofré (Barcelona. 1915 - Mataró, 1980).

Va començar als 13 anys la seva vida professional com a dibuixant. Abans de la guerra civil espanyola publicà dibuixos i acudits a En Patufet, Atalaya, L'Esquitx, Pocholo i TBO (s'hi estrenà el 1934). Després de la guerra va continuar publicant dibuixos al TBO.

Desplegà una gran activitat considerant que la seva producció abraça, a  més del món dels "tebeos", també el cartellisme, la il·lustració de llibres, les nadales, els ex-libris i la col·laboració en diverses revistes religioses i fins i tot en el munatge de pel·lícules de dibuixos animats. El 1956   Impulsà una revista en català, Els Infants, i també dibuixà L'Espasa de Virtut (tercer quadern de la col·lecció Història i Llegenda, de la Hispano Americana de Ediciones, S. A.),  També col·laborà en la sortida del nou Patufet (1970). Una de les seves frases més recordades és aquella que deia que ell "dibuixava en català". El seu estil, com el de molts altres dibuixants d'abans de la guerra es considera molt influït per l'obra de Joan Junceda. És potser l'últim representant dels il·lustradors que van constituir una escola virtual sota la influència de Junceda. El 1992 va rebre la Creu de Sant Jordi.

El seu fons bibliogràfic i de dibuixos va ser cedit  la seva vídua va cedir a l'ajuntament de Teià el 2003, per constituïr el Fons Batllori. on es fan diverses exposicions anuals, i altres activitats.