Grau Sala                                                                   Sortir   

Obra exposada (II). Obra gràfica.

L'exposició també aplega un conjunt d'obra gràfica significatiu. Entre les obres de gran format, presentem litografies d'una gran vibració colorística dedicades a escenes plenament identificatives de Grau Sala: escenes d'interior, presències femenines i d'infants i escenes de circ i d'equitació.

Entre les obres de petit format, hi troben dues sèries delicioses. La primera correspon a la publicació del llibre "Le Joueur" de Fedor Dovstoïevsky en la publicació que en feu Fernand Hazaa a París, el 1947. Cent vint-i-cinc exemplars contenien aquest tiratge de les il·lustracions fora del llibre fetes a partir de gravats a la fusta per A. Marliat a partir dels dibuixos originals de Grau Sala. El present conjunt és el número 94 d'aquests 125 i és d'una bellesa i delicadesa literalment increïbles.

La segona sèrie de petit format correspon a l'edició del llibre "Fanny" d'Ernest Feydau, publicat per Jacques Crépet. El total de l'edició era només de 350 exemplars i dotze d'ells, relacionats de la A a la L, afegien una suite (la que presentem és la J) de les il·lustracions de Grau Sala litografiades per J. Desjobert sobre paper Japó i sobre paper Velin. En aquest cas, les litografies són una sèrie a dues tintes i una altra sols en negre.