Emili Grau Sala                                                                   Sortir   

Emili Grau i Sala. (1911 - 1975) ha estat l'artista més francès que ha tingut Catalunya en tota la seva història. Des de que París va substituir a Roma com a epicentre del món artístic han estat molts els dibuixants, pintors i escultors que han fet cap a la capital francesa. Tots ells s'han impregnat d'una manera o una altra de l'esperit i de l'estètica parisencs però cap ha arribat a identificar-s'hi tant com en Grau Sala. No només va treballar una llarg període de la seva vida en aquella ciutat sinó que hi va ser especialment apreciat i ell va saber convertir-se en un conductor plàstic de la vibració especial i característica de la gran capital i dels seus habitants.

La seva particular concepció del color i un esperit juvenil i elegant en totes les seves obres fan que aquestes, a més d’inconfusibles, siguin particularment agradoses. La major part de la seva obra, tant els interiors com els paisatges, estan dominats per la presència de la figura humana: reunions socials, curses de cavalls, el món del circ, els cafès, els parcs, etc.  La seva obra pictòrica dedicada a aquests temes és tant coneguda i divulgada que sovint s'eludeix un aspecte essencial de l'Emili Grau Sala, la seva vocació i categoria com a dibuixant. Ell esdevingué un dels il·lustradors més sol·licitats en les editorials franceses i executà una gran quantitat d'originals per a tal finalitat. És destacadíssima la seva capacitat narrativa i descriptiva als dibuixos i aquarel·les de petites dimensions sense perdre gens de la vivesa, el color i l'elegància que el caracteritzen.

Ara, quan ja fa més de quaranta anys de la seva mort, la Sala SICORIS presenta un conjunt d’obres sobre paper amb preponderància d’originals de diverses publicacions. Aquestes obres mostren especialment la seva ànima de dibuixant i  com la saviesa de l'ofici li permet que una execució delicada i tendra  acompanyi  tot un món de referències literàries.

          

Biografia>>> 

Obra presentada:    Pintures i dibuixos >>>           Obra gràfica>>>