Bernet                                                                  Sortir   

Joan Bernet i Toledano (Barcelona, 1924 - Pontons, 2009)


Publicà gran part de les seves obres en revistes estrangeres europees i a casa nostra publicà al TBO, Trinca, Super Mortadelo, Nicolás, Tele Color, Gaceta Junior, Din Dan, DDT, Súper Pulgarcito, Tio Vivo, Can Can, El Ruedo, La PZ, Mata Ratos i Pepe Cola.

Entre els seus personatges més coneguts hi ha Altamiro de la Cueva, personatge d'una tribu prehistòrica amb tot d'invents i comportaments anacrònics sota un guió de Carles Bech. Una altra fou Los guerrilleros ambientada a la Guerra del Francès. Altres sèries seues foren Don Vicente vive deportivamente i Superagente Secreto A.E.I.O.U. Fins i tot treballà personatges d'altres autors com Juanito "Er Kiko" d'Enric Sánchez Abulí. El 1983 creà Franciscostein una imitació còmica del conegut personatge de la novel·la de terror de Mary Shelley. També fou animador dels Estudis Balet i Blay que situats al Passeig de la Mare de Déu del Coll foren els que crearen la primera pel·lícula d'animació europea (Garbancito de la Mancha el 1945).

El seu germà Miquel Bernet Toledano (que signava com a Jorge) i el seu nebot Jordi Bernet també han estat dibuixants d'historietes.