Tínez                                                                  Sortir   

Joan Martínez Buendía  (Caravaca de la Cruz, 1893 - Barcelona, 1957).

Arribà a Barcelona de nen i estudià a l'escola de Belles Arts de Llotja. Quan tenía uns vint anys, comença a dibuixar en diverses publicacions. Va ser un dels primers dibuixants del TBO i un dels més prolífics en aquella època, quasi sempre sota el guionatge directe del mateix Buigas.

L'estil d'en Tínez era molt pensat per als infants i fou un dels que van fer més per crear l'estil característic del TBO. De fet, el mateix Benejam és hereu seu dibuixísticament parlant. En Tínez, va ser un dels pilars del TBO d'abans de la Guerra Civil també va ser, junt amb Urda i Benejam, un dels principals dibuixants en el que Buigas va confiar per a la represa a partir del 1941.

A més, dins del TBO, en Tínez fou un comodí capaç de fer tot el que era indispensable per a que la revista aconseguís una navegació estable. Per això participà tant en l'elaboració de portades com en la majoria de seccions de la revista, fins i tot acabar historietes a mig fer per indisposició del dibuixants habituals com va ser el cas d'algunes pàgines de la Família Ulises.