Modest Urgell           Sortir     

Obra exposada.  Dibuixos.                                  

Urgell té sempre dicció literària sobre el món que l’envolta. Per això dediquem aquesta exposició a un conjunt de dibuixos acompanyats de redacció manuscrita on textos i dibuixos s’igualen en agudesa i enginy. En aquest conjunt Modest Urgell aborda temes transcendents com la mort a la que l’autor era tant fidel. És el veritable i potser únic artista romàntic del nostre País.

Un altre referent són les bruixes que ell veu arreu i   els desafortunats d’aquest món com la porquerola d’Olot, o la vella del molí d’Amer. Les runes i l’enrunament de les coses, la solitud, les platges desertes, els somnis, la Terra perduda en el Cosmos en una visió sorprenentment profètica… També té l’agudesa per observar els fets de la Setmana Tràgica o les conseqüències de l’epidèmia de còlera.  Al costat d’aquests temes espirituals i “negres”, Modest Urgell no es priva de criticar la naturalesa humana, els tips, els cobdiciosos, els presumptuosos, els filòsofs i els crítics d’art, sobretot els crítics d’art…   Com els odiava!

Tots els originals que presentem estan realitzats a la tinta amb lleugers tocs de color i clarió sobre fulls de diversos colors de 32 cm x 48 cm.